tirsdag 7. juli 2009

Pannekaker

Pannekaker står absolutt på listen over favorittmat, men det tok en tid før jeg fant en tilnærmet perfekt pannekakerøre. I min familie har det være vanlig å bruke litt av hvert i pannekakerøra, både smør og sukker, blant annet. Og disse pannekakene er gode, men til og med slikkmunnen Line må innrømme at pannekaker UTEN sukker og smør er best når man skal ha noe på dem!

Denne oppskrifta har jeg funnet på egg.no, og den gir kjempegode middagspannekaker:

4 egg
3 dl hvetemel
5 dl melk
0,5 ts salt

Ha melet og saltet i en bolle, og tilsett halvparten av melka. Røres til man har en tykk, klumpfri røre (jeg syns det er bedre å bruke en visp enn å bruke kjøkkenmaskin). Tilsett resten av melka og eggene, og la røra svelle ca 30 min før steking.

Server gjerne med sukker, sirup (Henriks favoritt), blåbær, bacon eller egentlig hva som helst (røykt laks og rømme er kjempegodt!).

På denne måten er det mye lettere å få en klumpfri pannekakerøre!

For oss som er litt opptatt av at det vi dytter i oss skal være sunt, vil jeg anbefale å bytte ut halvparten av hvetemelet med sammalt hvete. Like godt, men metter bedre! Og har du teflonpanne eller lignende trenger du ikke å bruke fett under steking. Stort sunnere enn det, får du det ikke!

Pannekaker MED smør og sukker i røra er best uten pålegg, men skal du har noe på pannekakene (sukker, blåbær, bacon osv) anbefaler jeg absolutt pannekaker UTEN smør og sukker, og annet dill.. Det enkle er ofte det beste!

3 kommentarer:

  1. god oppskrift, funket bra med aa steke uten smoer ogsaa. takker

    SvarSlett
  2. Egg skrives ikke med 3 g`er ;)
    Prøver meg på oppskriften, vi er bare 2, men veldig glad i pannekaker :)
    Skal ha i bacon...Nam :))

    SvarSlett
  3. Mmm, prøver oppskriften nå! Har lett etter en god oppskrift lenge! :)

    SvarSlett