onsdag 23. desember 2009

Veldig gode julebrød

Her har det vært en julebrødtyv! Du får tre brød på denne størrelsen ved bruk av oppskriften under. Brødene hever mye og blir luftige og knallgode!

Denne oppskriften har jeg arvet av min mormor (populært kalt "mor) og er fast takst hver jul.


1 kg mel

200 g sukker

150 g margarin

50 g gjær

0,5 ts kardemomme

6-7 dl melk

150 g rosiner


Smuldre margarin i mel tilsatt sukker, kardemomme, rosiner og tørrgjør. Varm melka til ca 37 grader og tilsett deigen. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbelt størrelse.


Bak ut til tre store eller 4 mindre julebrød og legg dem i smurt langpanne. Hev i 40 - 60 minutter.


Stekes på 180 grader i 45 minutter.


Ferske julebrød er det beste som finnes! Skjær i skiver, smør på margaring og NYT! Veldig godt med brunost og! Mmm!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar