Veldig fornøyd med årets pepperkakehus, altså! 100 % hjemmelaget ( - pynten, da!)
En ny pepperkakeoppskrift måtte testes, og i år falt valget på Melanges oppskrift på mørke pepperkaker:
1,5 dl smeltet Melange
1,5 dl mørk sirup
1,5 dl brunt sukker (vanlig sukker kan brukes)
1,5 dl sukker
1,5 dl fløte
3 ts kanel
2 ts kardemomme
2 ts nellik
2 ts ingefær
1 ts natron
9-10 dl hvetemel
Ha sukker, sirup og fløte i en bolle. Tilsett smeltet Melange og hvetemel blandet med natron og krydder. Arbeid deigen sammen og la den stå kjølig til neste dag.
Stekes på 180 grader i ca 8 min.
Jeg lagde min egen vri, byttet ut brunt sukker med vanlig sukker. Dessuten hadde sirup i smeltet margarin og tilsette fløte. Det tørre blandet jeg i en bolle før jeg helte det våte over og arbeidet deigen sammen. Resultatet ble bra, og kakene gode!
Det kan være en ide å øke steketemperaturen litt, ellers kan en fort risikere å måtte steke kakene flere ganger for å unngå at de blir myke!
Jeg kan absolutt anbefale denne oppskriften, god å arbeide med, sklir lite ut under steking og smaker kjempegodt!!
Henrik i aksjon som pepperkakeingeniør! Med god hjelp av pepperkakedekoratør Åse.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar