Jeg har bakt sandkaker, og Henrik var kjempeflink bakeassistent! Fryktelig fornøyd med 75 HELE kaker, og det på første forsøk. Jeg gir mye av æren til selveste Ingrid Espelid Hovig, det var nemlig hennes oppskrift jeg lånte.
En deig som gir va 75 sandkaker lages av
250 g margarin
190 g melis
1 egg
60 g malte mandler
375 g hvetemel
Stekes på 180 grader i ca 12 min.
Rør margarin og melis hvit, tilsett egget og bland godt, tilsett så malte mandler og hvetemel og arbeid sammen. Dekk til deigen og la den stå kaldt natta over.
Trill pølser av deigen, skjær i passende biter og trill kuler. Disse presses ut i formene.
I utgangspunktet skal disse kakene kunne bakes uten bruk av formfett, men stek gjerne en prøvekake for å se. Hvelv formene på en rist og kakene skal ramle ut når de blir kalde. Er du som meg, altså den utålmodige sorten, så kakk forsiktig med en teskje på baksiden av forma. Hold hånda eller rista under!
Mine kom ganske elegant ut av formene, uten uhell! Ikke kakk formene i benken/komfyren, det blir stygge merker!
Et annet triks er å ikke ha formene helt fulle og heller ikke for tynne. Sandkakene hever lite og blir fryktelig skjøre dersom de er for tynne.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar