Hygiene- og kvalitetskontroll er viktig! Her henter Kathrine ut en prøve (med nyklora hender, selvsagt!) av ystemelka som vi kontrollorer bakterietallet i.
Etter 15 min med forpressing ser osten slik ut! Nokså kornete og nokså blaut!
Osten has i osteformene og er klar for pressing! Ser ut som cottage cheese, vel? Stemmer bra det, cottage cheese er en ferskost og lages på denne måten! Minus pressinga, da!
Pressing! Her står osten i en 1 time og 15 min med et trykk på ca 2 bar. Etter pressing legges ostene i saltlake.
Etter på ha overnattet i saltlake ser altså osten slik ut! Denne osten er ganske nøyaktig 24 timer gammel. Ferdig, tror du? Neida, denne osten skal nå lagres og er ferdig i månedskifte januar/februar!
For dere som måtte lure, er dette oster av Gouda type, de er altså nokså nære slektninger av Norvegia og Synnøve Gulost.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar