Da var første eksamen kommet. Heldigvis er det en hjemmeeksamen, og det er enda 13 dager til den skal være ferdig. Eksamen er i faget proteiner, polysakkarider og fett/olje; struktur og funksjonalitet (puh!) og oppgaven går ut på at jeg skal lage en "Sjoko Gel pudding" med "Frisk saus". Puddingen skal ha høy gelstyrke og sause lav viskositet. For å få til dette kan jeg velge mellom polysakkaridene pektin og stivelse, risprotein eller kasein (fra melk) samt velge vegetabilsk eller animalsk fett/olje.
Selvfølgelig skal alle valg begrunnes, og opprinnelse, struktur og funksjonalitet beskrives.. Alt dette + forside, innholdsfortegnelse, kilder og figurer skal kokes ned til maks 20 sider og leveres senest mandag 7. desember.
Så da får dere ha meg unnskylt, det er bare å gjøre som mannen i Postenreklamen sier: Man må bare hoppe seg i det!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar