mandag 2. november 2009

Verdens beste boller!


Få ting slår nybakte boller, men boller og boller er to forskjellige ting! Jeg har funnet et tilnærmet perfekt oppskrift, og deler selvfølgelig med dere!


200 g margarin

7 dl melk

50 g gjær

3 dl sukker

2 ts kardemomme

1 ts bakepulver

ca 1, 4 kg hvetemel

1 egg til pensling (kan sløyfes)


Bland det tørre, smelt margarin, tilsett melka og varm til ca 37 grader.

Hell væska i det tørre og elt godt! La gjerne deigen være litt løs, da hever den bedre. Hold igjen litt på melet!!

Dekk med lokk eller plastfolie og sett til heving i 40- 60 min (jo lengre, jo bedre!).


Elt deigen, rull ut boller og etterhev disse i 30- 45 min.

Stekes på 225 grader i 12- 15 min.


Bollen blir superluftige og holder seg ferske i både to og tre dager, så her er det bare å hive seg i bakinga!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar