Få ting slår nybakte boller, men boller og boller er to forskjellige ting! Jeg har funnet et tilnærmet perfekt oppskrift, og deler selvfølgelig med dere!
200 g margarin
7 dl melk
50 g gjær
3 dl sukker
2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
ca 1, 4 kg hvetemel
1 egg til pensling (kan sløyfes)
Bland det tørre, smelt margarin, tilsett melka og varm til ca 37 grader.
Hell væska i det tørre og elt godt! La gjerne deigen være litt løs, da hever den bedre. Hold igjen litt på melet!!
Dekk med lokk eller plastfolie og sett til heving i 40- 60 min (jo lengre, jo bedre!).
Elt deigen, rull ut boller og etterhev disse i 30- 45 min.
Stekes på 225 grader i 12- 15 min.
Bollen blir superluftige og holder seg ferske i både to og tre dager, så her er det bare å hive seg i bakinga!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar