mandag 24. august 2009

Ostekake!



Jeg har vært i 80-årslag i helgen, og dit hadde jeg med meg en ostekake! Selvfølgelig følger oppskrift!






Bunn:



1 pakke Kornmo



180 gr margarin






Knus kjeksen med en stavmikser, blender eller kjøkkenmaskin og bland smulene med den smelta margarinen. Legg en kakeform (uten bunn!) på et fat og klem ut kjeksblandingen slik at den blir jevn og fin. Bruk gjerne en skje for å glatte den ut! Sett bunnen i kjøleskapet.






Ostemasse:



1 pk gele



2 pk Tine kremost naturell



1 pk fløte



1 beger lettrømme



115 gr melis



1 ts vaniljesukker






Lag gele med halv vannmengde (2,5 dl) og sett den til avkjøling. Pisk krem og bland ost og rømme. For at det ikke skal bli osteklumper, er det lurt å la osten stå en stund i romtemperatur før den skal brukes!



Bland krem, osteblanding, melis og vaniljesukker og tilsett gelen i en tynn stråle. Vend denne godt inn og ha ostemassen forsiktig over kjeksbunnen. Sett kaka til avkjøling!






Gelelokk:



1 pk gele



Etter 3- 4 timer er kaka stivnet, og gelelokk kan lages. Også her lages gele med halv vannmengde, men denne må være i ferd med å tykne før den haes på kaka! Bruk gjerne en liten øse og øs gelen forsiktig over ostekaka. Avkjøles i kjøpeskap!






Ikke bruk en visp når du blander gelepulveret med vann, da blir det lett luftbobler i gelen!!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar