Parallelt med dette undersøker vi mugg og gjær, hvordan de vokser og hvor mye etanol (alkohol) og sitronsyre de produserer. Dette er viktige produkter i næringsmiddelindustien! ;-)
Dette er bilder tatt gjennom mikroskop! Ganske fantastisk, hva?? Både bildet over og under er mugg, og de trådene dere ser er det samme som det "håret" man kan se på mat som har stått litt lenge i kjøleskapet.. Disse kalles sporer, og vi har farget dem lilla for å se dem tydeligere i mikroskopet, vanligvis er fargen mye mer nøytral.
Dette er resultatet av en bit av osten Norzola (blåmuggost) har fått ligget og godgjort seg på an agarskål i romtemperatur en drøy uke. Ikke særlig delikat! Denne typen mugg er ikke skadelig, den er vanlig å bruke i blåmuggoster. For spesielt interesserte kan det nevnes at den kalles Penicillinum Rouqeforti. Og det har selvfølgeli noe med osten Rouqefort å gjøre!
I jakten på den ukjente melkesyrebakterien, prøver vi her å finne ut om kulturen klarer å bryte ned citrat.. Etter å ha tilsatt X-gal på petriskålene med bakterierkolonier, ble de blå! Veldig fancy, men noe særlig klokere ble vi egentlig ikke...
Parallelt med dette undersøker vi mugg og gjær, hvordan de vokser og hvor mye etanol (alkohol) og sitronsyre de produserer. Dette er viktige produkter i næringsmiddelindustien! ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar