tirsdag 11. august 2009

Back to school!

Fantastiske Ås!

UMB har en "fin" tradisjon med å starte tidlig.. I år inget unntak og allerede i går 10. august var jeg på plass på Ås!



Høsten begynner med en såkalt blokkperiode, det vil si intensiv undervising i kun et fag i en måned, for så å avslutte med eksamen. August, januar og juni er lagt opp på denne måten, og jeg syns det fungerer fint. Veldig greit å kunne konsentrere seg om kun et fag, sånn på begynnelsen av semesteret!



Årets fag heter fermenteringsmikrobiologi, og det går i korte trekk ut på læren om bakterier, mugg og gjær som brukes til produksjon av næringsmidler. Typiske fermeterte matvarer er øl, vin, yoghurt, Biolo, Cultura, soyasaus og pickles. Interessant, faktisk! Faget overlapper noe med næringsmiddelmikrobiologi, som jeg hadde i vår. Kombinasjonen av forelesninger og laboratoriearbeid er bra! Også skal vi på besøk på Ringnes for å lære om ølbrygging, det er heller ikke feil! So far, so good!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar