Denne sommeren tilbringer jeg på laboratoriet til Mills i Fredrikstad. Her produseres det margarin og oljer, jeg tør vedde på at du har minst ett slikt produkt i ditt kjøleskap! Melange, Soft og Vita Hjertego' er de store bestselgerne, i tillegg tappes det olivenolje og soyaolje og ulike typer Vitaoljer.
Denne uka har jeg hatt opplæring på driftslabben. Her har jeg sjekket saltinnhold, vanninnhold, brytning (fettsyresammensetning), vekt, konsistens/hardhet og smak på produktene som produseres. Det tas prøver tre ganger i løpet av skiftet, i tillegg til oppstartsprøver og døgnprøver. I det hele tatt kan det bli mange prøver i løpet av et skift!
Smakingen har helt klart vært mest utfordrende! For det første er det ganske snålt å drive å smake på margarin (for ikke å snakke om oljer!) hele tiden , selv om vi spytter etterpå.. Til å begynne med syns jeg alt smakte likt, men etter hvert kjenner en faktisk forskjellig smak. Sensorikk er vanskelig!!
Så langt er jeg veldig fornøyd med jobben! Har virkelig fått bruk for det jeg har lært på skolen, alt fra matte og kjemi til sensorikk og matvaretrygghet og hygiene, og det er jo gøy! Nå venter en ukes ettermiddagsskift på driftslabben før det er over på hovedlabben, der jeg i hovedsak skal jobbe med mikrobiologi.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar