torsdag 10. mars 2011

Sunt eller ei?

I letinga etter relevant bakgrunnsstoff til masteroppgaven min, kommer jeg over veldig mye interessant fagstoff, og forbløffende mye svada.. Lenge har jeg hisset meg ganske kraftig over folks skråsikkerhet og uvitenhet (helst samtidig) når det gjelder hva som er sunt og ikke. Særlig rundt margarin hersker det utrolig mye fordommer og merkelige holdninger, og dette irriterer gravidLine med hormontålmodighet!
  • Margarin produsert på planteoljer inneholder IKKE transfett ( ikke i Norge, i hvertfall)
  • Margarin består ikke av masse ukjente og livsfarlige tilsetningsstoff
  • Smør er ikke sunnere enn margarin, margarin er sunnere enn smør
  • At smør er et mer naturlig produkt enn margarin tar jeg gjerne en lengre diskusjon på...
  • Olje er ikke sunnere enn margarin
  • Husk at det er mengden som teller! Det er mye lettere å få et bra stekeresultat med litt margarin/ flytende margarin enn litt olje.

Så det er ikke uten grunn at myndighetene anbefaler myk margarin på brødskiva og flytende margarin til steking, det er bare synd at budskapet drukner i svadapropaganda som ikke kan bevises gjennom forskning og vitenskaplig arbeid..

Eksempler på myk margarin er Soft, Vita Hjertego' og Brelett, mens det finnes flytende utgaver av både Melange og Vita som er helt supre til steking!

Vel, det var dagens moralpreken fra meg, still gjerne spørsmål!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar