Gulrotkake er godt! Særlig den med fantastisk glasur, og det har denne!
Langpanne:
6 egg
6 dl sukker
6 dl hvetemel
3 toppede ts vaniljesukker
3 toppede ts bakepulver
3 toppede ts natron
3 toppede ts kanel
3 dl olje
9 dl finrevne gulrøtter (bruk den fineste delen av rivjernet)
Dersom du har en sånn fin firkanta form med plastlokk og blå bærehåndtak passe halve oppskrifta fint. Ønsker du å bruke en rund form, anbefaler jeg at du deler oppskrifta på 3, halvering gir oversvømmelse (28 cm form) og en helt forferdelig stekeovn - jeg har prøvd!
Pisk eggedosis av egg og sukker, bland inn det tørre + olja. Ikke bruk extra virgin olivenolje!! Mais-, solsikke-, rasp- eller soyaolje funker fint. Vend inn gulrøttene til sist.
Stekes på 175 grader i ca 40 min
Glasur:
1.5 pk Philadelphiaost
200 gr margarin
6 dl melis
4 ts vaniljesukker
Temperer osten og margarin, rør margarin og melis hvitt, tilsett så ost og vaniljesukker.
Lykke til!!
Denne kaka er av den typen som bare blir bedre og bedre når den får stått litt, noe den sjelden får her i huset... Nam!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar