Som matvitenskapsstudent er jeg selvfølgelig over gjennomsnittet opptatt av mat. Og fryktelig glad i mat og veldig lite kresen. Etter fire dager på reisefot er jeg veldig skuffet over den maten som blir servert enkelte steder, den er rett og slett tragisk!
Kveld nummer 1 var vi skrubbsultne når vi ankom Meyergården på Mo. På rommet fant vi en meny med småretter som vi gikk ned i baren for å bestille. Der var derimot menyen (og prisene!) en helt annen! Vi ente opp med hvert vårt pitabrød fylt med reinsdyrkjøtt, salat og aoili til 125 kr per stk. Reinsdyrkjøttet var godt, pitabrødet tørt og aiolien i alt for store mengder. Ikke verdt 125 kr, men mette ble vi!
Frokosten på Meyergården skal de derimot ha skryt for! Godt brød og godt utvalg = Fornøyd!
Lunsjen ble en rekebaguett på en kafé, fremdeles i Mo i Rana. De stakkars få rekene var tragisk nok druknet i rekesalat/majones.
I søvnige Mosjøen havnet vi på en merkelig restaurant, hvor vi fikk en kjedelig kyllingsalat med tørt nanbrød. Når man betaler over 100 kr for en kyllingsalat forventer man seg noe mer enn issalat, bleke tomater, ost i strimler og tørt kyllingkjøtt! Når nanbrødet i tillegg er tørt og skåret i lange uhåndterlige strimler blir måltidet en nedtur. En hel skål med tzatziki reddet nesten måltidet, men bare nesten..
Frokosten på Fru Haugans var helt OK, med noe begrenset utvalg. Pluss for roastbiff, men ellers kjedelig. Etter litt leting fant vi frukt, men denne var tydeligvis skåret opp lang tid i forveien, den var både brun og delvis inntørket.
Så til den positive matopplevelsen i Mosjøen: melkekake med Vefsngomme. Kjempe godt og servert i veldig trivelige lokaler. Pluss i boka!
Når vi ankom Bodø på ettermiddagen i går var vi ikke særlig sultne. Men siden vi ikke hadde spist noe ordentlig middag, gikk vi ut på leting etter et spisested med OK mat og OK priser. Vi endte opp på Peppes, med pasta på planen. Vi bestilte hver vår type pasta, men etter 20 minutter kom servitøren tilbake med beskjed om at de var tom for den ene typen (tydeligvis halv/helfabrikata). Det tok ytterligere 15-20 minutter før vi fikk maten (da hadde vi ventet på pasta i hele 40 minutter!!), og den smakte ikke! Det eneste som var godt, var det halvstekte rundstykket. Min bolognese innehold ikke noe som liknet på kjøttdeig, pastaen var ihjelkokt og tomatsausen smakte kun hermetiske tomater. Salaten til bestod av et lass issalat, noen ringer rødløk og 4 biter sherrytomat. Ingen dressing å spore på tallerken, ingen dressing å finne i restauranten. Og servitøren var merkelig nok forsvunnet!
Kathrines pasta med kjøttboller hadde lidd omtrent samme skjebne som min; dårlig pasta, elendig tomatsaus. Kjøttbollene hadde vemmelig konsistens og smakte lite og ingenting. Det eneste vi spiste opp var rundstykkene..
Dårlig mat og dårlig service er en forferdelig kombinasjon! Når gjester som ankom restauranten lenge etter oss fikk maten før oss, steg irritasjonen i takt med det synkende blodsukkeret. Jeg kommer garantert til å holde med langt unna Peppes en stund framover, og pasta, det spiser jeg ALDRI der.
Turens siste måltid ble heldigvis en skikkelig opptur. Vi fant fram til kafeen Farmors Stue, som ligger i Kongens gate 27 i Bodø. Her bestilte vi hvert vårt karbonadesmørbrød og kanelbolle. Store, ferske hjemmelagede kanelboller! Smørbrødet besto av hjemmebakt brød, store, smakfulle og hjemmelagede karbonader, erter, stekt løk, tomat, agurk og ruccola salat. Veldig, veldig godt! Så for 100 kr spiste vi oss så mette at det gjorde litt vondt. Masse honnør til de koselige og flinke damene, her var det både god mat og god service!
Så velg din spiseplass med omhu og vær kritisk til det du får servert! Det er såpass dyrt å spise ute i Norge så det må være lov å stille visse krav til det en får servert! Jeg skal hjem til hjemmelaget mat fra mitt eget kjøkken..
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar